Home

Λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές το ποσοστό της αποχής παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Το υψηλό ποσοστό αποχής σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνει την απογοήτευση της κοινωνίας από την πολιτική ζωή του τόπου. Οι πολίτες, είναι απογοητευμένοι από την εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά καθώς, αντί προτάσεων και εισηγήσεων που να δίνουν λύσεις στα σημερινά σύνθετα προβλήματα, κυριαρχούν τα γνωρίσματα της πόλωσης όπως ο λαϊκισμός, η έχθρα και η αντιπαλότητα. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διαρκή αύξηση του αριθμού των πολιτών που απαξιώνουν και αποστρέφονται την πολιτική και κατά συνέπεια την αύξηση του αριθμού των πολιτών που απέχει από τις εκλογικές διαδικασίες.

Η τεχνητή πόλωση λοιπόν λειτουργεί αυξητικά ως προς το επίπεδο της αποχής γεγονός που επηρεάζει το αποτέλεσμα των εκλογών και ευνοεί τα κόμματα που την δημιουργούν. Η όξυνση του πολιτικού διαλόγου και η στείρα αντιπαράθεση συσπειρώνει τον σκληρό πυρήνα των δύο άκρων και σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο αποχής, κυρίως πολιτών που δεν αρέσκονται σε ακρότητες και φανατισμούς, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ποσοστών των δύο άκρων και παράλληλα την μείωση των ποσοστών των υπολοίπων κομμάτων. Μια τέτοια περίπτωση, η ενίσχυση δηλαδή του διπολισμού, θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και θα οδηγήσει στην περαιτέρω απαξίωση και αποστροφή της πολιτικής από τους πολίτες και απομάκρυνση τους από τη δημόσια ζωή γενικότερα.

Οι πολίτες λοιπόν που αποστρέφονται και απαξιώνουν την πολιτική λόγω της πόλωσης που δημιουργείται δεν πρέπει να απέχουν αλλά να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες. Πρέπει ωστόσο να έχουν και τις κατάλληλες επιλογές. Το Δημοκρατικό Κόμμα, απέδειξε ότι μπορεί να διασφαλίσει την ισορροπία μέσα στο πολιτικό μας σύστημα προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου. Το Δημοκρατικό Κόμμα απέδειξε ότι μπορεί να κυβερνήσει αυτό τον τόπο και να τον πάρει μπροστά. Σίγουρα, οι πολίτες χρειάζεται να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στο Δημοκρατικό Κόμμα για την απογοήτευση που τους πρόσφερε με την εικόνα που παρουσίασε τους προηγούμενους μήνες. Ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα έχει γυρίσει σελίδα, απολογήθηκε στην κοινωνία και με όχημα το κοινωνικό κέντρο οδεύει προς την ανοικτή κοινωνία γιατί ο τόπος το χρειάζεται.

Με μια σύγχρονη πολιτική πρόταση, που καλύπτει όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής και τις ανησυχίες της κοινωνίας, που στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, που αποβλέπει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για ένα σύγχρονο κράτος και που μπορεί να δώσει πρακτικές λύσεις στα διάφορα σύγχρονα και σύνθετα προβλήματα, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν διεκδικεί απλά τη ψήφο του λαού, του ζητά να μοιραστεί μαζί του το όραμα για μια πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη και πιο αξιοκρατική κοινωνία.

Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές οι πολίτες πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα κατά της πόλωσης μέσα από την συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες. Πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα υπέρ της δύναμης της ψήφου τους. Μιας δύναμης που πολλοί από εμάς αμφισβητούμε, ξεχνώντας πως η αλλαγή που θέλουμε αρχίζει από εμάς τους ίδιους. Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές το μέλλον βρίσκεται στα χέρια του καθενός από εμάς γιατί:

  • H ψήφος είναι δύναμη: ψηφίζω σημαίνει έχω τη δύναμη να καθορίσω τις αλλαγές που οραματίζομαι για τον τόπο μας.
  • Η ψήφος είναι δικαίωμα: ψηφίζω σημαίνει εξασκώ ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματά μου, σε μια εποχή όπου η έννοια της δημοκρατίας και της συμμετοχής απειλείται.
  • Η ψήφος είναι ενεργή συμμέτοχη: ψηφίζω σημαίνει συμμετέχω ενεργά υπέρ του κοινού καλού και δεν παραμένω απλός παρατηρητής.
  • Η ψήφος είναι άποψη: ψηφίζω σημαίνει εκφράζω την άποψη μου ως προς τη διαμόρφωση της πολιτικής ζωής του τόπου.
  • Η ψήφος είναι απόφαση: ψηφίζω σημαίνει αποφασίζω για τα άτομα που θα με αντιπροσωπεύουν τα επόμενα πέντε χρόνια στη Βουλή.

 

Το μέλλον της κοινωνίας και του τόπου βρίσκεται στα χέρια των πολιτών γιατί με τη συμμετοχή τους μπορούν να συνδιαμορφώσουν την πολιτική πραγματικότητα. Ας αρπάξουμε αυτή τη ευκαιρία και με τη δύναμη της ψήφου μας να συνδιαμορφώσουμε το δικό μας μέλλον, ενισχύοντας το Δημοκρατικό Κόμμα, την πολιτική δύναμη που μπορεί και έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει τον τόπο μπροστά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s